Home All VRGames AUDIOSHIELD: Ο ρυθμός έχει όνομα

AUDIOSHIELD: Ο ρυθμός έχει όνομα

Ένα παιχνίδι ρυθμού που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δική σας μουσική!

by siaxrasmichalis
78 views

Σήμερα θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε έναν από τους πρωτότυπους γκάνγκστερ εμπειριών γυμναστικής. Αυτό το παιχνίδι βγήκε ως ένα από τα πρώτα παιχνίδια ρυθμού όταν το PCVR ήταν κυρίως κατάλληλο για τεχνικούς και οι χρήστες χρειάζονταν μια διαφορετική προσέγγιση. Φυσικά, μιλάω για το AudioShield – που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2016 με την προϋπόθεση του «block the beats» και τώρα πλέον διαθέσιμο ως port για το Oculus Quest.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΣΠΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΚΙΝ

Ως παιχνίδι ρυθμού, το AudioShield συνδυάζει χορευτική άσκηση με μουσική και παρέχει διάφορες ασκήσεις που μπορείτε να ολοκληρώσετε για πόντους. Είστε εξοπλισμένοι με μια ασπίδα ανά ελεγκτή και μπορείτε να συνδυάσετε τις ασπίδες σε μια μωβ ασπίδα κρατώντας τις σφιχτά μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, χρωματιστές σφαίρες πετούν προς το μέρος σας, με τα χρώματά τους να υποδεικνύουν ποια από τις ασπίδες σας πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να τις μπλοκάρετε ή να τις τρυπήσετε. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεστε τις σφαίρες θα επηρεάσει τη συνολική βαθμολογία σας στους βαθμολογικούς πίνακες. Το AudioShield υπόσχεται επίσης να σας κάνει να προχωρήσετε ακόμη περισσότερο χρησιμοποιώντας τη δική σας μουσική βιβλιοθήκη για να επεξεργαστείτε όλα τα αγαπημένα σας κομμάτια.

Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα στο λόμπι του παιχνιδιού ήταν ότι δεν υπήρχαν καθόλου επιλογές! Το AudioShield έχει σχεδιαστεί για να μεταβείτε αμέσως! Χωρίς ρύθμιση, χωρίς γυάλισμα, χωρίς καθόλου fuzz. Ξεκινάτε με είκοσι υπάρχοντα τραγούδια και σας παρουσιάζεται μια συναρπαστική ευκαιρία να επιλέξετε οποιοδήποτε άλλο τραγούδι! Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση οποιασδήποτε δικής σας μουσικής, αρκεί να είναι σε μορφή mp3. Δεν υπάρχει κανένα σεμινάριο και δεν το χρειάζεστε πραγματικά. Η πρόσβαση στο AudioShield είναι πολύ απλή. Το λόμπι λειτουργεί ως ένα μεγάλο μουσικό μενού, όλα τα άλλα διευθετούνται αργότερα και ανά τραγούδι.

Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ!

Η χρήση της δικής σας μουσικής είναι πολύ διαισθητική μόλις αφιερώσετε χρόνο για να διαβάσετε τις σύντομες και απλές οδηγίες για την προσθήκη μουσικής στο παιχνίδι. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε διαφορετικές πηγές στο Quest για να επιλέξετε τραγούδια που είναι αποθηκευμένα στην ενσωματωμένη μνήμη ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης του Quest για να κατεβάσετε τραγούδια που έχετε αποθηκεύσει στο σύννεφο. Το AudioShield υποστηρίζει Google Drive, Dropbox ή απευθείας λήψεις από το πρόγραμμα περιήγησης. Προσπάθησα να κατεβάσω προ-ανεβασμένη μουσική από το Google Drive και αυτό πέρασε χωρίς προβλήματα. Όλα είναι πολύ βολικά: Σύνδεσα το Quest στον υπολογιστή μου με Windows και μετέφερα πολλά αρχεία mp3 στο φάκελο μουσικής.

Το AudioShield θα αναγνωρίσει αυτόματα οποιοδήποτε αρχείο mp3 μόλις αποθηκευτεί στο Quest και θα το εμφανίσει με όποια σειρά επιλέξετε. Εάν τα mp3 σας συνοδεύονται από μικρογραφίες άλμπουμ, αυτές θα εμφανίζονται και στο λόμπι. Έχω περίπου 300 τραγούδια στο φάκελο μουσικής μου, γι’ αυτό ήθελα να χρησιμοποιήσω το λόμπι του παιχνιδιού για να αναζητήσω συγκεκριμένα τραγούδια. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να κάνω τη γραμμή αναζήτησης να λειτουργήσει σωστά. Έτσι κατέληξα να περιηγηθώ στη μουσική βιβλιοθήκη μου. Καθώς η συλλογή μου mp3 διατηρείται σχετικά καλά, αυτό δεν ήταν μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο – απλώς περιηγήθηκα με τίτλους άλμπουμ ή μικρογραφίες.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 5 ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ.. ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΑΣ!

Μόλις επιλέξετε ένα τραγούδι, το AudioShield θα σας παρουσιάσει ορισμένες επιλογές. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά στάδια που μοιάζουν με αρένα και πολλά επίπεδα δυσκολίας. Κανονικός, σκληρός και ειδικός. Υπάρχουν επίσης δύο επιλογές Fitness που ονομάζονται «Fitness» και «Fitness Plus», οι οποίες προσθέτουν κάποια ποικιλία στο gameplay. Στη συνέχεια, υπάρχει η επιλογή «Casual».

Όταν το AudioShield φορτώνει το τραγούδι σας, συμβαίνει κάτι μαγικό. Δεν έχει σημασία αν είναι ένα από τα υπάρχοντα τραγούδια ή ένα από τα δικά σας – το τραγούδι θα αντιστοιχιστεί αυτόματα εκεί και εκεί. Αυτό διαρκεί λίγο, και αμέσως μετά από αυτή τη διαδικασία, σας παρουσιάζεται η σκηνή. Κάθε στάδιο εμφανίζει μια πλάκα εκκίνησης για να βάλετε τα πόδια σας και μια εισαγωγή στο γενικό παιχνίδι. Θα έχετε πάντα χρόνο να εξοικειωθείτε με το περιβάλλον σας πριν ξεκινήσετε το τραγούδι σας.

Μπορείτε να επιλέξετε από τέσσερα διαφορετικά υπόβαθρα. Stage Dive, Manifold, Horizon ή The Void. Ελπίζω να έρθουν επιπλέον αρένες με μελλοντικές ενημερώσεις, αλλά τέσσερα στάδια είναι αρκετά για αρχή. Κάθε αρένα έχει μικρά gizmos για να ανακαλύψετε.

Οι ίδιες οι σφαίρες κινούνται καλά και είναι ικανοποιητικές να τις βλέπεις, ειδικά επειδή εκρήγνυνται κατά την επαφή. Με κάθε τροχιά ή τροχιά που μπλοκάρετε με μία από τις ασπίδες σας, λαμβάνετε απτική ανατροφοδότηση από τους ελεγκτές. Όσο μεγαλύτερη είναι η δυσκολία, τόσο περισσότερες σφαίρες εμφανίζονται και τόσο πιο δύσκολα γίνονται τα μοτίβα σφαιρών. Οι χαμένες σφαίρες υποδεικνύονται με κόκκινες και μπλε αναλαμπές στο πλάι του οπτικού σας πεδίου και έχετε πάντα μια ευρεία προβολή του επόμενου μοτίβου που σας περιμένει μετά από αυτό που καθαρίζετε. Οι σφαίρες πέφτουν πάντα πάνω σας με μια ελαφριά γωνία προς τα κάτω και ίσως θέλετε να ελέγχετε συχνά τον ορίζοντα για να προετοιμαστείτε για τα επόμενα κύματα. Οι λειτουργίες Fitness παρέχουν λαμπερά τρίγωνα για να κολυμπήσετε κάτω, εισάγοντας έτσι τα squat στο παιχνίδι. Αν μπείτε στο AudioShield, θα ιδρώσετε πολύ σύντομα!

ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΗΝ «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ»;

Καθώς το AudioShield σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τη δική σας μουσική, οι βαθμολογικοί πίνακες θα ρυθμιστούν ξεχωριστά για κάθε τραγούδι. Η βαθμολογία σας θα εξαρτηθεί από μερικά πράγματα και το σύστημα που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της συνολικής βαθμολογίας είναι αρκετά έξυπνο. Η συνολική βαθμολογία είναι αθροιστική και περιλαμβάνει τόσο τεχνικά όσο και «καλλιτεχνικά» στοιχεία. Ανάλογα με τη συνέχεια και τον ρυθμό σας, μπορείτε να σκοράρετε υψηλότερα στο τεχνικό τμήμα, επειδή εκεί μετριούνται διαδοχικά χτυπήματα, αστοχίες και ποσοστά χτυπημάτων. Η καλλιτεχνική έκφραση μετριέται από την ένταση τόσο της κίνησής σας όσο και από τη δύναμη της γροθιάς σας.

Αν το πάρετε στα σοβαρά ως προπόνηση, προφανώς θα μπείτε στο ρυθμό και θα χορέψετε λίγο πολύ μόνοι σας ενώ χρησιμοποιείτε τις ασπίδες περισσότερο ως γάντια του μποξ και μετά ως ασπίδες για να μπλοκάρετε απλώς τις σφαίρες. Αυτό θα σας κερδίσει υψηλότερη βαθμολογία όσον αφορά τη δραστηριότητα και τη δύναμη διάτρησης. Αν ψάχνετε για σχεδόν τέλειες διαδρομές, ίσως θέλετε να κρατήσετε τα χειριστήρια σας πιο κοντά σας, αγγίζοντας (σε αντίθεση με το τρύπημα!) περισσότερες σφαίρες. Αυτό θα σας δώσει μια καλή ευκαιρία να πλησιάσετε πιο κοντά σε ένα υψηλό ποσοστό επιτυχίας.

Οι βαθμολογικοί πίνακες είναι παγκοσμίως, επομένως το πιθανότερο είναι ότι κάποιος άλλος παίζει το ίδιο τραγούδι με εσάς και δεν θα παραμείνετε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αυτού του τραγουδιού για πολύ. Για να αποκτήσετε μια πραγματική αίσθηση για το επίπεδο δεξιοτήτων σας και πώς μπορείτε να βελτιωθείτε, σας προτείνω να ξεκινήσετε με τα ομαδικά κομμάτια.

Λοιπόν… είναι το AudioShield η καλύτερη εμπειρία φυσικής κατάστασης ή το καλύτερο παιχνίδι ρυθμού στο Quest; Δεν είναι, αλλά…

Το AudioShield κάνει πολλά πράγματα σωστά. Δεν είναι απλώς ένας ακόμη κλώνος του Beat Saber (στην πραγματικότητα, είναι παλαιότερος από το Beat Saber!), και παραμένει πιστός στην απλή ιδέα του. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του AudioShield είναι η αυτόματη αντιστοίχιση της μουσικής σας, όμως, και εκεί έχει κάποιες δυσκολίες. Για να τα κατανοήσετε αυτά, πρέπει να ρίξετε μια ματιά στην ίδια τη διαδικασία αυτόματης αντιστοίχισης. Το AudioShield αντιστοιχίζει αυτόματα τα μοτίβα σφαίρας στα τραγούδια σας μετρώντας τις κορυφές EQ, τους ρυθμούς ανά λεπτό και τις κυρίαρχες γραμμές μπάσων. Από εκεί προέρχονται οι σφαίρες και έτσι διαμορφώνονται τα σχέδια. Η μεταβολή της δυσκολίας σε ένα τραγούδι έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή του αριθμού των σφαίρων και των μοτίβων πτήσης τους, διατηρώντας παράλληλα τα βασικά μοτίβα που βασίζονται στους ρυθμούς και τα μπάσα.

Αυτά είναι σημεία που πρέπει να γνωρίζετε και να ενεργήσετε εάν είστε ενθουσιασμένοι με την προϋπόθεση να χρησιμοποιήσετε τη δική σας μουσική. Επιλέξτε το σωστό στυλ και τραγούδια για να δημιουργήσετε όμορφα κομμάτια σφαίρας στα οποία μπορείτε να εργαστείτε, διαφορετικά θα απογοητευτείτε!

Άλλα παιχνίδια ρυθμού, όπως το OhShape και τα περισσότερα από τα παιχνίδια που τόνισε πρόσφατα η Lori Knox στη λειτουργία VR Fitness της, χρησιμοποιούν μόνο τραγούδια με χαρτογράφηση. Υπάρχουν ολόκληρες κοινότητες για εκείνα τα παιχνίδια που υποστηρίζουν τη δίψα για προσαρμοσμένα επίπεδα, αλλά πρέπει να βρείτε αυτά τα επίπεδα στο διαδίκτυο ή να τα αγοράσετε ως πακέτα ήχου. Μια άλλη επιλογή είναι να τροποποιήσετε το αρχικό σας παιχνίδι για να μπορείτε να φορτώνετε προσαρμοσμένα τραγούδια, αλλά η Oculus μπορεί να μην είναι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό και να αμφισβητεί την πιθανότητα να απαγορεύσει τα ακουστικά.

Το AudioShield σάς απαλλάσσει από την ανάγκη να φορτώσετε ή να τροποποιήσετε το παιχνίδι σας να απολαμβάνετε προσαρμοσμένα επίπεδα παρά τα ελαττώματα της αυτόματης αντιστοίχισης.

Αυτό είναι σίγουρα ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

VR Games Logo Transparent

2022 @ VRGAME.GR – All Right Reserved.