Home All VRGames Μπορεί το VR να σας κάνει καλύτερους στα Real Sports;

Μπορεί το VR να σας κάνει καλύτερους στα Real Sports;

Το VR δίνει στους ανθρώπους έναν τρόπο να προσομοιώνουν τα αθλήματα

by siaxrasmichalis
49 views

Ο αθλητισμός ήταν ένας τρόπος για να παραμείνετε υγιείς, να διασκεδάζετε και να επιδεικνύετε δεξιότητες από την αρχαιότητα, αλλά η τακτική εξάσκηση σε αυτά τα αθλήματα μπορεί να είναι δαπανηρή και προκλητική. Το VR δίνει στους ανθρώπους έναν τρόπο να προσομοιώνουν τα αθλήματα. Θα σας κάνει όμως η εξάσκησή σε VR καλύτερους στην πραγματική ζωή;

Τα ακουστικά VR σάς επιτρέπουν να παίζετε μια εικονική έκδοση σχεδόν οποιουδήποτε αθλήματος σχεδόν οπουδήποτε. Για παράδειγμα, ορισμένες επιλογές παιχνιδιού θα σας επιτρέψουν να κάνετε ιστιοπλοΐα χωρίς σκάφος ή πρόσβαση σε ανοιχτό νερό, να πυροβολείτε με ασφάλεια χωρίς βεληνεκές ή όπλο, ακόμη και να περάσετε ένα απόγευμα κάνοντας ψάρεμα χωρίς να βραχείτε. Τα μόνα σας έξοδα είναι ένα Meta Quest 2 (παλαιότερα γνωστό ως Oculus Quest 2) και περίπου $10 έως $30 το καθένα για τα ίδια τα παιχνίδια.

Η γκάμα των παιχνιδιών είναι εκτεταμένη, επομένως συγκέντρωσα πέντε αθλήματα και μερικά δημοφιλή ισοδύναμα VR διαφορετικής ποιότητας. Ας ρίξουμε μια ματιά στη διαφορά, αν υπάρχει βέβαια, που μπορεί να κάνει η εξάσκηση στο VR στις αθλητικές σας επιδόσεις στον πραγματικό κόσμο.

 

Τοξοβολία

Το Skyrim VR έχει λάβει επαίνους για την εφαρμογή της τοξοβολίας. Ωστόσο, το ίδιο το παιχνίδι δεν είναι ένας ακριβής προσομοιωτής τοξοβολίας. Πράγματα όπως η άνοδος του επιπέδου και τα διάφορα διαθέσιμα τόξα θα κάνουν το Skyrim VR λιγότερο ακριβές. Ωστόσο, ο Youtuber habie147 αποφάσισε να δει αν θα μπορούσε να βελτιώσει τις δεξιότητές του στην τοξοβολία κάνοντας τίποτα άλλο από το να παίξει το παιχνίδι.

Παραδόξως, έδειξαν 200% βελτίωση στην ικανότητά τους να χτυπούν έναν στόχο από απόσταση χρησιμοποιώντας ένα φτηνό τόξο και βέλος που αγόρασαν στο Amazon. Η τοξοβολία εμφανίζεται πολύ στην εικονική πραγματικότητα, από την πλώρη που πιθανότατα έχετε ξαπλώσει στο τραπεζάκι του σπιτιού σας στο Oculus που βασίζεται σε υπολογιστή μέχρι παιχνίδια όπως το Elven Assassin. Αλλά δεν υπάρχει ακόμα ένας εξωγενής προσομοιωτής τοξοβολίας με ρεαλιστική παρουσία.

Έχω μια θεωρία ότι τα δύο πράγματα που κάνουν την πρακτική VR αποτελεσματική στον πραγματικό κόσμο είναι η ρεαλιστική φυσική και μια στενή προσέγγιση των εργαλείων που θα χρησιμοποιούσατε για να παίξετε αυτό το άθλημα. Αυτό που είναι συναρπαστικό είναι ότι το Skyrim δεν έχει κανένα από τα δύο, αλλά εξακολουθεί να έχει δείξει κάποιο όφελος.

Πινγκ πονγκ

Η φυσική παρουσία σε  VR της μπάλας του Eleven Table Tennis έχει λάβει σχεδόν καθολικούς επαίνους και το τυπικό χειριστήριο VR ζυγίζει περίπου το ίδιο με ένα κουπί. Δεδομένου αυτού, θα έλεγα ότι ο χρόνος που αφιερώνετε παίζοντας πινγκ-πονγκ σε VR είναι πιθανό να βελτιώσει τις δεξιότητές σας στο παιχνίδι στον πραγματικό κόσμο.

Το παιχνίδι σας υποχρεώνει να δουλέψετε για τον συντονισμό και το χρόνο σας, που είναι σημαντικές πτυχές του αθλήματος. Λόγω της εξαιρετικής φυσικής της μπάλας, το Eleven Table Tennis μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε τη μυϊκή μνήμη που απαιτείται για να κάνετε πράγματα όπως η σταθερή προσθήκη περιστροφής στην μπάλα. Εάν θέλετε να προχωρήσετε περαιτέρω και να αντικαταστήσετε τον ελεγκτή VR με κάτι πιο κοντά σε ένα πραγματικό κουπί, μπορείτε ακόμη και να αγοράσετε ή να εκτυπώσετε 3D μια βάση ελεγκτή.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που προσφέρει αυτό το παιχνίδι είναι το online παιχνίδι. Μπορείτε να παίξετε αγώνες κατάταξης με αντιπάλους που βρίσκονται στο επίπεδο δεξιοτήτων σας ή γύρω από αυτό και το σύστημα κατάταξης σάς επιτρέπει να προκαλείτε συνεχώς τον εαυτό σας αντί να βασίζεστε σε αντιπάλους τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να ξεπεράσετε ή να μάθετε να εκμεταλλεύεστε. Το σύστημα κατάταξης προσθέτει επίσης κάποιο νόημα και πίεση στα παιχνίδια. Όλα αυτά θα πρέπει να μεταφραστούν στην πραγματική ζωή την επόμενη φορά που θα βρεθείτε να κρατάτε ένα κουπί στην πραγματική ζωή.

Κρίκετ 

Οι δύο κορυφαίοι προσομοιωτές κρίκετ είναι το IB Cricket και το Cricket Club VR. Και οι δύο επικεντρώνονται στο batting, αν και το IB Cricket επιτρέπει επίσης κάποια τακτική εργασία σε παιχνίδια για πολλούς παίκτες. Το IB Cricket διαθέτει επίσης μια εκτεταμένη λειτουργία προπόνησης, επομένως είναι ίσως η καλύτερη επιλογή εάν είστε νέος στο άθλημα και θέλετε να το πάρετε.

Το σημαντικό είναι ότι και τα δύο παιχνίδια σας επιτρέπουν να παίξετε με ένα πραγματικό ρόπαλο. Ασφαλίζετε το χειριστήριό σας σε ένα ρόπαλο της επιλογής σας και το βαθμονομείτε στο παιχνίδι. Ακριβώς όπως η εισαγωγή ενός πραγματικού πληκτρολογίου στο VR διευκολύνει την εργασία σε ένα εικονικό γραφείο, το να παίζετε ένα εικονικό άθλημα με τον πραγματικό εξοπλισμό που θα χρησιμοποιούσατε κάνει την πρακτική σας πιο αποτελεσματική. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι αν έχετε συνηθίσει να παίζετε με ένα χειριστήριο φωτός, η εναλλαγή σε ένα κομμάτι ξύλου τριών λιβρών μπορεί να διαταράξει λίγο το παιχνίδι σας (τουλάχιστον στην αρχή).

Το IB Cricket χρησιμοποιεί το ακουστικό σας για να παρακολουθεί τα βασικά του κρίκετ, όπως τη θέση του κεφαλιού και την παρακολούθηση της μπάλας. Εάν μαθαίνετε να παίζετε το παιχνίδι, το IB Cricket θα κάνει εξαιρετική δουλειά για να σας μάθει τα βασικά. Για πιο έμπειρους αθλητές του κρίκετ, μπορεί να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε πράγματα όπως η φόρμα και ο χρονισμός σας.

Γκολφ 

Όπως και με τα παιχνίδια κρίκετ, ένας προσομοιωτής γκολφ VR παρακολουθεί τη θέση και την κίνηση του κεφαλιού σας. Προσθέστε κάποια φυσική κατάσταση και έχετε έναν προσομοιωτή που μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τα βασικά. Μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε προβλήματα που αντιμετωπίζετε στο πραγματικό παιχνίδι σας και να τα βελτιώσετε. Το Golf 5 E-Club, για παράδειγμα, έχει βελτιώσει το παιχνίδι μου στο γκολφ.

Τόσο το Golf 5 E-Club όσο και το Golf + αναπαρήγαγαν ένα κομμάτι (μια ακούσια περιστροφή προς τα δεξιά) με το οποίο έχω ταλαιπωρηθεί στην πορεία. Το παιχνίδι σε VR μου επέτρεψε να εντοπίσω την αιτία (κίνηση του κεφαλιού) και να εξασκηθώ μέχρι να βελτιωθώ.Το γκολφ είναι ένα από τα πιο —αν όχι το πιο ακριβό— αθλήματα για συμμετοχή. Το να διορθώσω το κομμάτι του χρόνου και των μαθημάτων ιδιωτικής εμβέλειας θα μπορούσε ενδεχομένως να μου κοστίσει εκατοντάδες δολάρια. Ως έχει, πήρα το Golf 5 E-Club για περίπου 15 $ και στη συνέχεια ήμουν ελεύθερος να χτυπήσω όσες μπάλες ήθελα στο σαλόνι μου χωρίς επιπλέον κόστος. Και με έκανε καλύτερο.

Πυγμαχία

Το The Thrill of the Fight (TOTF) μπορεί να είναι ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια VR και είναι αναμφίβολα ο καλύτερος προσομοιωτής πυγμαχίας που έχω παίξει ποτέ. Ωστόσο, η τεχνητή νοημοσύνη που τροφοδοτεί το TOTF το περιορίζει επίσης. Ο αντίπαλός σας δεν θα κινηθεί σαν πραγματικός πυγμάχος. θα καλυφθούν αρχικά, αλλά θα ρίξουν αυτό το προστατευτικό μετά από ένα ελαφρύ τρύπημα στο στομάχι. Το ξεφόρτωμα με μια σειρά από μεγάλους παραγωγούς επιβραβεύεται αντί να τιμωρείται. Εν ολίγοις, μην πηγαίνετε σε έναν πραγματικό αγώνα πυγμαχίας με τον τρόπο που θα πηγαίνατε σε ένα VR. θα καταλήξεις να πληγωθείς.

Είναι λοιπόν άχρηστο το παιχνίδι; Όχι. Το Cardio είναι βασικό συστατικό των περισσότερων αθλημάτων και ζωτικής σημασίας για την πυγμαχία. Πραγματοποιώντας 12 γύρους στο TOTF μερικές φορές την εβδομάδα θα είστε σε καλή φόρμα και θα σας διδάξει να ανταπεξέλθετε σε έναν αγώνα, ενώ έχετε στο μυαλό σας βασικά πράγματα, όπως τη φόρμα σας. Ανάλογα με το μέγεθος του χώρου παιχνιδιού σας, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με πράγματα όπως ο έλεγχος απόστασης, το κούμπωμα, η ύφανση και η ολίσθηση. Αν μπερδευτείτε, δεν θα σας βλάψει, επιτρέποντάς σας να πειραματιστείτε και να εκφραστείτε περισσότερο πριν μπείτε σε ένα πραγματικό γυμναστήριο.

Μπορείτε λοιπόν να γίνετε καλύτεροι μέσω της εικονικής πραγματικότητας;

Ναι, σε διάφορους βαθμούς. Ορισμένα παιχνίδια, όπως το Eleven Table Tennis και το IB Cricket, είναι αρκετά κοντά στην πραγματικότητα—και μπορεί να περιλαμβάνουν πραγματικό εξοπλισμό. Ακόμη και τα παιχνίδια που δεν είναι τέλεια αναλογικά για πραγματικά αθλήματα, όπως η πυγμαχία VR ή η τοξοβολία του Skyrim, εξακολουθούν να μοιάζουν να προσφέρουν κάποιο όφελος.

Οι αρχάριοι μπορεί να δουν το μεγαλύτερο όφελος, καθώς μπορούν να μάθουν τα βασικά πράγματα όπως πινγκ πονγκ, κρίκετ ή γκολφ με ένα κλάσμα του κόστους. Οι πιο έμπειροι αθλητές μπορεί να εντοπίσουν κάποιες ελλείψεις, αλλά το VR δεν εξαλείφει τη συμβατική προπόνηση. Το VR είναι περισσότερο συμπλήρωμα στην παραδοσιακή προπόνηση. Εάν είστε άπληστος παίκτης του γκολφ που δεν μπορεί να φτάσει σε ένα κλειστό γήπεδο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μπορείτε να εξασκηθείτε στο σαλόνι σας και να παραμείνετε σε φόρμα για την επόμενη σεζόν.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

VR Games Logo Transparent

2022 @ VRGAME.GR – All Right Reserved.