Home All VRGames Το Bonelab αποκαλύφθηκε για πλατφόρμες VR

Το Bonelab αποκαλύφθηκε για πλατφόρμες VR

Το The Exorcist: Legion VR φέρνει τρομακτικές αναμετρήσεις με δαίμονες στους παίκτες του PlayStation VR

by siaxrasmichalis
47 views

Το shooter με βάση τη φυσική Bonelab από τον προγραμματιστή Stress Level Zero θα είναι διαθέσιμο στο Meta Quest 2 & PC VR αργότερα φέτος. Ο προγραμματιστής Stress Level Zero ανακοίνωσε επίσημα το Bonelab για το Meta Quest 2 και το PC VR. Η συνέχεια του δημοφιλούς προκατόχου του VR, του παιχνιδιού sandbox δράσης Boneworks. Παλαιότερα γνωστό με το όνομα ανάπτυξης του Project 4, το νέο παιχνίδι θα είναι μια άμεση συνέχεια του πρώτου παιχνιδιού και θα διαθέτει παρόμοιο gameplay, εχθρούς και περιβάλλοντα.

Τα νέα ανακοινώθηκαν από τον προγραμματιστή Stress Level Zero στο 2022 Meta Quest Gaming Showcase στις 20 Απριλίου 2022. Το στούντιο πέρασε τα τελευταία δύο χρόνια βελτιώνοντας τη διάσημη μηχανή φυσικής του, το 1 Marrow Interaction Engine, για να επιτρέψει όπλα και άλλα αντικείμενα στο περιβάλλον για να συμπεριφέρονται με πιο ρεαλιστικό τρόπο στο νέο Bonelab. Το Stress Level Zero ισχυρίζεται ότι το σύστημα επαναχαρτογράφησης σώματος της Bonelab θα διασφαλίσει ότι οι κινήσεις των παικτών στο παιχνίδι φαίνονται αυθεντικές ανεξάρτητα από τη διαφορά μεταξύ των αναλογιών του προσαρμόσιμου avatar στο παιχνίδι και του πραγματικού σώματος του παίκτη. Το παιχνίδι θα παρέχει επίσης στους παίκτες απτική ανατροφοδότηση, συγχρονισμό της επαφής με τον εαυτό του και της εγγύτητας με τα χέρια, διασφαλίζοντας ότι τα γραφικά ταιριάζουν με αυτό που αισθάνεται ο παίκτης για νέα επίπεδο εμβάπτισης VR.

Το τρέιλερ ανακοίνωσης του Bonelab παρουσιάζει τους μηχανισμούς του παιχνιδιού, τους νέους τύπους εχθρών και τα περιβάλλοντα που θα εξερευνήσουν οι παίκτες. Οι λειτουργίες “arena” και “δοκιμές” του αρχικού παιχνιδιού θα επιστρέψουν. Οι θαυμαστές με τα μάτια του αετού μπορεί να παρατήρησαν στο τέλος του βίντεο ότι υπάρχει ένα κλουβί με το όνομα και το λογότυπο του προκατόχου του παιχνιδιού Boneworks πίσω από μια κλειδωμένη πόρτα, που πιθανώς πειράζει τη συμπερίληψη της πρώτης δόσης στο franchise VR.

Για τους νέους παίκτες στο franchise, το Bonelab θα είναι η συνέχεια του παιχνιδιού εικονικής πραγματικότητας Boneworks 2019, το οποίο παίρνει τις επιρροές του από παιχνίδια της Valve όπως το Portal και το Half-Life. Το παιχνίδι της Boneworks αποτελείται κυρίως από επίλυση γρίφων παρόμοιο με τα αντίστοιχα της Valve με τη μάχη να μπαίνει σταδιακά στο παιχνίδι καθώς προχωρά.

Στο παιχνίδι, οι παίκτες πρέπει να παλέψουν και να ξεφύγουν από μια εικονική πόλη. Όλα τα αντικείμενα μέσα στα περιβάλλοντα μπορούν να χειριστούν από τον παίκτη σύμφωνα με το πραγματικό μέγεθος και το βάρος του αντικειμένου, έτσι ώστε μικρά αντικείμενα όπως κύπελλα ή σφυριά να μπορούν να συλληφθούν εύκολα με το ένα χέρι, ενώ μεγαλύτερα αντικείμενα όπως κιβώτια ή τσεκούρια απαιτούν περισσότερη προσπάθεια και ίσως να απαιτηθούν και τα δύο χέρια.

Όπως συμβαίνει με ένα μεγάλο ποσοστό παιχνιδιών VR, δεν ήταν χωρίς προβλήματα. Το αρχικό Boneworks κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας τη μηχανή Unity και υπέστη ορισμένα σφάλματα, όπως τα άκρα των παικτών που κόλλησαν σε διάφορα αντικείμενα. Παρά αυτά τα ζητήματα, το παιχνίδι έλαβε κυρίως θετική κριτική με πολλούς κριτικούς να επαινούν την απίστευτη μηχανή του για περιπέτεια VR και την “παλιά σχολή” του.

Το Bonelab θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος για Γυαλιά VR συμβατά με υπολογιστή και το Meta Oculus 2.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

VR Games Logo Transparent

2022 @ VRGAME.GR – All Right Reserved.