Home All VRGames Ο ΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ: LEGION VR

Ο ΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ: LEGION VR

Το The Exorcist: Legion VR φέρνει τρομακτικές αναμετρήσεις με δαίμονες στους παίκτες του PlayStation VR

by siaxrasmichalis
41 views

Όλοι γνωρίζουμε ότι το The Exorcist είναι μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών, και παρόλο που η συνέχεια της μπορεί να μην ήταν τόσο καλά αποδεκτή, το όνομα από μόνο του κάνει αρκετά για να προκαλέσει συναισθήματα τρόμου στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων. Η ανάμειξη με την εικονική πραγματικότητα μπορεί να είναι μόνο καλό πράγμα τότε, σωστά; Μετά από παρόμοιες διασκευές ταινιών τρόμου όπως το Paranormal Activity και το Don’t Knock Twice, το The Exorcist: Legion VR φέρνει τρομακτικές αναμετρήσεις με δαίμονες στους παίκτες του PlayStation VR. Είναι επίσης μια ευχάριστα τρομακτική εμπειρία, αν και είναι τόσο σύντομη όσο και απαίσια.

Το The Exorcist: Legion VR είναι ένας επεισοδιακός τίτλος, με το πλήρες παιχνίδι να έχει πέντε συνολικά κεφάλαια. Κάθε ένα από αυτά τα κεφάλαια έχει σχεδιαστεί για να είναι σύντομο αλλά γεμάτο λεπτομέρειες, με ολόκληρο το σετ να χρειάζεται περίπου δύο έως τρεις ώρες για να ολοκληρωθεί. Τα τρία πρώτα κεφάλαια ήταν διαθέσιμα στο PlayStation VR εδώ και αρκετό καιρό, αλλά τώρα ολόκληρη η συλλογή είναι διαθέσιμη ακριβώς την ώρα του Halloween.

Παρά το γεγονός ότι το όνομα της ταινίας είναι συνδεδεμένο με το παιχνίδι, το The Exorcist: Legion VR προσφέρει στην πραγματικότητα τη δική του μοναδική ιστορία – απλά θα αντιμετωπίσετε παρόμοιες δαιμονικές οντότητες. Σε βάζει στη θέση ενός ντετέκτιβ που ανακαλύπτει μια παράξενη δαιμονική παρουσία ενώ ερευνά τη δολοφονία ενός ιερέα σε μια εκκλησία. Αυτό τον οδηγεί να διερευνήσει άλλες υποθέσεις που όλες έχουν έναν υπαινιγμό του υπερφυσικού με την ελπίδα ότι θα ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από το τι ακριβώς συμβαίνει.

Η αποκάλυψη αυτής της αλήθειας περιλαμβάνει την εξερεύνηση μιας ποικιλίας διαφορετικών σκηνών εγκλήματος, με την πρώτη να λαμβάνει χώρα στην προαναφερθείσα εκκλησία. Πρέπει να κοιτάξεις γύρω σου το περιβάλλον, να βρεις στοιχεία που ωθούν την ιστορία προς τα εμπρός και, φυσικά, να δεις πολλά ανατριχιαστικά πράγματα να ξετυλίγονται μπροστά σου. Πολλές φορές το παιχνίδι καταφεύγει σε jump scares, αλλά κάνει επίσης καλή δουλειά για να εκνευρίζει τον παίκτη με την απίστευτα απόκοσμη ατμόσφαιρά του.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι απίστευτα οδυνηρό στην εξερεύνηση αυτών των τοποθεσιών, ειδικά επειδή το παιχνίδι μπλέκει με το κεφάλι σας μετακινώντας αντικείμενα γύρω σας ή έχοντας πολλούς θορύβους γύρω σας. Είναι καλό να βρίσκεις απλά αντικείμενα, αλλά όταν δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβεται σε κάθε γωνιά, είναι εύκολο να αναβληθείς – με καλό τρόπο, φυσικά. Σίγουρα καρφώνει τέλεια την ατμόσφαιρα του τρόμου και προσφέρεται πραγματικά καλά στο διερευνητικό gameplay. Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι παίζετε στην εικονική πραγματικότητα και… καλά… μπορεί να είναι τρομακτικό.

Θα βρείτε επίσης εξοπλισμό που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε, όπως ένας σταυρός και ένα φανάρι, καθένα από τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να νικήσει τη δαιμονική παρουσία που έρχεται στο δρόμο σας σε όλο το παιχνίδι. Η χρήση τους είναι προσεγμένη και προσθέτει κάτι μοναδικό στο βασικό διερευνητικό gameplay του παιχνιδιού, αν και είναι πάντα προφανές πότε χρειάζεστε το καθένα, έτσι δεν γίνεται ποτέ ένα από εκείνα τα πράγματα στα οποία πρέπει να αντιδράσετε γρήγορα. Επίσης, εάν συναντήσετε έναν δαίμονα και δεν αντιδράσετε έγκαιρα, η σκηνή επαναφέρεται σε ένα σημείο ελέγχου για να σας δώσει μια άλλη βολή – το ποντάρισμα είναι σίγουρα χαμηλό από αυτή την άποψη, αν και τουλάχιστον διασφαλίζει ότι ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν είναι ποτέ σπασμένος. Ωστόσο, τονίζει ότι το The Exorcist: Legion VR μπορεί να μοιάζει περισσότερο σαν μια εμπειρία τρόμου παρά ένα πλήρες παιχνίδι μερικές φορές.

Ενδιάμεσα στην εξερεύνηση κάθε τοποθεσίας, θα περάσετε χρόνο στο αστυνομικό τμήμα. Εδώ μπορείτε να εξετάσετε τα στοιχεία που βρήκατε καθώς και να ξεκινήσετε νέες υποθέσεις, αν και θα βρείτε επίσης τον εαυτό σας να λαμβάνετε περίεργα πακέτα που σας οδηγούν στο μυστήριο γύρω από την έρευνά σας. Δεν υπάρχει τίποτα τόσο τρομακτικό από το να ξέρεις ότι κάτι περίεργο είναι μπροστά σου, και αυτές οι στιγμές ήταν που συχνά μου ενστάλαξαν τον περισσότερο τρόμο. Υπάρχει μια μεγάλη ιστορία στο παιχνίδι και είναι υπέροχο που οι προγραμματιστές έκαναν τα πάντα για να διασφαλίσουν ότι ο παίκτης θα γνωρίζει τα πάντα.

Θα σας πάρει μόνο δύο με τρεις ώρες για να κερδίσετε το παιχνίδι, κάτι που μπορεί να αποβάλει μερικούς παίκτες. Επίσης, δεν υπάρχει μεγάλη δυνατότητα αναπαραγωγής – ενώ υπάρχουν προαιρετικοί στόχοι για να ολοκληρώσετε, που μπορούν να βελτιώσουν τον βαθμό ολοκλήρωσής σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μια αίσθηση γραμμικότητας στο παιχνίδι που κάνει τα πάντα να φαίνονται πιο προβλέψιμα τη δεύτερη φορά. Είναι δύσκολο να τρομάξεις από το ίδιο jump scare δύο φορές τελικά, ακόμα κι αν σε έκανε να πηδήξεις την πρώτη φορά. Ωστόσο, είναι ένα παιχνίδι τρόμου, οπότε τουλάχιστον μπορείτε να απολαύσετε την ικανοποίηση βλέποντας τους φίλους και την οικογένειά σας να υποφέρουν από τους πολλούς τρόμους του ξανά και ξανά…

Μπορείτε να παίξετε μέσω του The Exorcist: Legion VR είτε με το χειριστήριο DualShock είτε με δύο χειριστήρια Move, αν και θα συνιστούσα το δεύτερο – η κίνηση είναι πιο εύκολη με το DualShock, αλλά το να μπορείτε να απλώσετε το χέρι σας και να αρπάξετε κάθε αποδεικτικό στοιχείο γύρω σας είναι πολύ πιο ικανοποιητικό.

Επιπλέον, τα χειριστήρια κίνησης των χειριστηρίων Move είναι εύκολο να τα πιάσετε, με τα κουμπιά προσώπου να χρησιμοποιούνται για κίνηση προς τα εμπρός ή περιστροφή. Είναι το ίδιο πράγμα που λειτούργησε καλά σε εκδόσεις όπως το Paranormal Activity: The Lost Soul και το The Elder Scrolls: Skyrim VR, επομένως θα πρέπει να αισθάνεται οικείο στους έμπειρους παίκτες του PlayStation VR. Φυσικά, όσοι δεν τους αρέσει η δωρεάν μετακίνηση μπορούν πάντα να τηλεμεταφέρονται γύρω από τον χάρτη, επομένως υπάρχουν επιλογές για όλες τις ρυθμίσεις άνεσης.

Το μόνο πραγματικό μου πρόβλημα με τα χειριστήρια ήταν ότι η εξερεύνηση των μενού θα μπορούσε να είναι λίγο βαρετή (πάρα πολλά κουμπιά για να πατήσω) και ότι η κίνηση των χαρακτήρων είχε πάντα υποχρεωτικές παρωπίδες που προσθέτουν ένα τρομακτικό μαύρο χείλος γύρω από την προβολή σας. Σίγουρα, μπορώ να εκτιμήσω ότι είναι εκεί για να κάνουν την κίνηση να αισθάνεται πιο άνετη για τους παίκτες, αλλά μακάρι να υπήρχε τρόπος να τα απενεργοποιήσετε για παίκτες που έχουν τα (ρουλεμάν) εικονικής πραγματικότητας τους.

Οπτικά, το The Exorcist: Legion VR φαίνεται υπέροχο, με κομψό περιβαλλοντικό σχεδιασμό που ταιριάζει πραγματικά στην ανατριχιαστική ατμόσφαιρα. Η εκκλησία που εξερευνάτε στο πρώτο κεφάλαιο είναι πραγματικά απόκοσμη και, χάρη στον καλά τοποθετημένο φωτισμό και τα περιβαλλοντικά εφέ, αισθάνεται στοιχειωμένη η εξερεύνηση. Μάλλον βοηθάει το γεγονός ότι υπάρχουν μερικά πραγματικά αλλόκοτα αξιοθέατα για να δείτε, τα οποία παρουσιάζονται και πάλι πολύ καλά. Καθώς προχωράτε στο παιχνίδι, θα αρχίσετε να επισκέπτεστε άλλες τοποθεσίες, όπως ένα άσυλο, έναν εγκαταλειμμένο τάφο και, φυσικά, ένα «κανονικό» οικογενειακό σπίτι, και όλα φαίνονται φανταστικά και κάνουν καλή δουλειά για να σας παρασύρουν περισσότερο στην τρομακτική εμπειρία. Είναι απλώς ένα εντυπωσιακό παιχνίδι και είναι σαφές ότι οι προγραμματιστές έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να συνθέσουν σημαντικές τοπικές ρυθμίσεις που είναι γεμάτες με μικρές λεπτομέρειες για να ανακαλύψετε.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

VR Games Logo Transparent

2022 @ VRGAME.GR – All Right Reserved.