Home All VRGames Star Wars: Tales From The Galaxy’s Edge VR

Star Wars: Tales From The Galaxy’s Edge VR

Η μάρκα Star Wars βρήκε ένα καλωσόρισμα στην πλατφόρμα Oculus Quest

by siaxrasmichalis
35 views

Το πρώτο επεισόδιο της τριλογίας Vader Immortal βοήθησε στην έναρξη της κυκλοφορίας του Quest 1 και τώρα, με το Quest 2, η Oculus ελπίζει ότι η τελευταία της συνεργασία με την Disney θα αποδειχθεί πολύ όμορφη για τους καταναλωτές, ενθαρρύνοντας πολλές  Χριστουγεννιάτικες εκπτώσεις.

Τα παιχνίδια Vader Immortal σίγουρα έθεσαν έναν υψηλό πήχη για τα γραφικά, τον ήχο και τη δράση σεναρίου, αλλά με λιγότερο από δέκα δολάρια το καθένα, ήταν πιο σύντομες, διαδραστικές εμπειρίες από τα πραγματικά παιχνίδια. Μου άρεσε το πρώτο, αλλά όλα τελείωσαν σε λιγότερο από μία ώρα, και χωρίς καμία αξία επανάληψης στην κύρια ιστορία. Αν και αγόρασα και τα δύο επόμενα επεισόδια, δεν κατάφερα ποτέ να τα παίξω. Το Star Wars: Tales From the Galaxy’s Edge, υπόσχεται λίγο περισσότερα. Είναι ένα παιχνίδι σχεδόν σε πλήρη τιμή και ζυγίζει σε μεγάλο μέγεθος εγκατάστασης 5,69 GB. Αυτό το καθιστά το δεύτερο μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου στο Quest ακόμα, πίσω μόνο από το απίστευτο PCVR to Quest port of Saints and Sinners.

Είναι μια αποκλειστικότητα του Oculus Quest και το Facebook αναμφίβολα θα ελπίζει ότι αυτός είναι ο τίτλος που θα προσελκύσει τους ανθρώπους στην εικονική πραγματικότητα και συγκεκριμένα στην πλατφόρμα Quest. Ωστόσο, για να έχει μια απήχηση crossover, πρέπει να είναι ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι, όχι απλώς μια δοξασμένη απόδειξη της επίδειξης τεχνολογίας. Ευτυχώς το ILMxLAB έχει κάνει εξαιρετική δουλειά εδώ. Το να παίζετε αυτό σε ένα Oculus Quest 2 είναι πραγματικά μια συγκλονιστική εμπειρία. Τα γραφικά είναι εξαιρετικά για ένα παιχνίδι για κινητά, η δράση γρήγορη και ξέφρενη, και η μάχη και το παιχνίδι έχουν κάποιο πραγματικό βάθος.

Θα έφτανα σχεδόν στο σημείο να πω ότι αυτό είναι το καλύτερο παιχνίδι Oculus Quest που έχω παίξει. Μόλις μπήκα στο ακουστικό μου, μπορούσα εύκολα να πειστώ ότι το έπαιζα στον υπολογιστή μου. Δυστυχώς, το Quest 1 μου είναι επί του παρόντος RMA’d, οπότε δεν μπορούσα να δοκιμάσω πώς αποδίδει το παιχνίδι σε αυτό, αλλά το holy smokes για ένα ακουστικό 299 $, δεν μπορώ να πιστέψω τι μπορεί να κάνει το Quest 2. Με τον δικό του τρόπο, αυτό είναι «σχεδόν» ένα παιχνίδι αναφοράς για το Quest.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό το εξαιρετικό παιχνίδι.

Καλώς ήρθατε στο Batuu

Το παιχνίδι διαδραματίζεται στα περίχωρα του Black Spire Outpost, που βρίσκεται στον πλανήτη Batuu, σε ένα απομακρυσμένο μέρος του γαλαξία γνωστό ως Outer Rim, ένα δημοφιλές κρησφύγετο για αντάρτες της αντίστασης. Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια πραγματική τοποθεσία, που αναδημιουργήθηκε στο Disneyland Resort στην Καλιφόρνια και στο Walt Disney World Resort στη Φλόριντα, με τις τοποθεσίες και τους χαρακτήρες του παιχνιδιού να αποτελούν μέρος του επίσημου κανόνα του Star Wars.

Παίζετε έναν ταπεινό τεχνικό επισκευής ανδροειδών του οποίου το πλοίο καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης από πειρατές της Guavian Death Gang, υπό την ηγεσία ενός κακού κοριτσιού Tara Rashin που αντιμετωπίζει το Predator. Συντριβή στο Batuu, πρέπει να νικήσετε την κακιά ομάδα απατεώνων του Rashin και να αποκαταστήσετε την πλανητική τάξη. Στην πορεία, θα συναντήσετε μερικά διάσημα πρόσωπα και θα εξερευνήσετε την επικίνδυνη άγρια ​​φύση Batuu. Το μπαρ Cantina που ανήκει στον Seezelsak, έναν οδυνηρό ομιλητικό ιδιοκτήτη που του αρέσει να λέει ιστορίες, λειτουργεί ως η κύρια βάση σας, στην οποία θα επιστρέψετε μετά την ολοκλήρωση των αποστολών.

Υπάρχει μια κύρια γραμμή Questline που περιλαμβάνει την νίκη των Guavians και τη διάσωση μερικών πολύ αγαπημένων ρομπότ από τις ταινίες στην πορεία, καθώς και κάποιες δευτερεύουσες αποστολές αναζήτησης, που σας κάνουν να συλλέγετε συστατικά ή να εντοπίσετε μέρη του droid. Υπάρχει επίσης μια συνάντηση σύντομης ιστορίας όπου παίζετε έναν νεαρό Padawan από τις ημέρες της Ανώτατης Δημοκρατίας. Μπορείτε να επισκεφτείτε ξανά τοποθεσίες που έχετε ξεκλειδώσει στο παρελθόν καθώς και προαιρετικά γρήγορη μετακίνηση μεταξύ τους. Συνολικά, υπάρχουν πολλές διαφορετικές τοποθεσίες.

Gameplay Mechanics – Gunplay, droids και ένα έξυπνο πολυεργαλείο

 Για ένα αυτόνομο παιχνίδι, οι μηχανισμοί και το gameplay είναι εξαιρετικά καλά κατασκευασμένα εδώ. Ακόμη και όταν ανταποκρίνεται στα υψηλά πρότυπα των τίτλων Triple-A PCVR, όπως το Half-Life Alyx και το Stormland, το Tales from the Galaxy’s Edge κρατά το δικό του, με ισχυρό όπλο, ποικιλία όπλων, ένα εξαιρετικό πολυλειτουργικό εργαλείο για το άνοιγμα κιβωτίων και κρυφές μνήμες όπλων και ένα εξαιρετικό σύστημα καταγραφής στο παιχνίδι.

Ως τεχνικός droid, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά στρογγυλά droid επίθεση που μπορείτε να ενεργοποιήσετε πετώντας τα στον αέρα και τα οποία στη συνέχεια θα πολεμήσουν μαζί σας. Με έως και τρεις σε θέση να λειτουργούν ανά πάσα στιγμή, κάνει τη μάχη πιο διασκεδαστική καθώς μπαίνετε σε ένα εχθρικό στρατόπεδο με την ομάδα droid σας και δίνετε μάχη μαζί.

Τα όπλα μπορεί να υπερθερμανθούν και να πρέπει να επαναφορτιστούν, και μπορείτε να επιλέξετε να κρατάτε κυνηγετικά όπλα με δύο χέρια, αν θέλετε. Όλα τα όπλα είναι αρκετά αναλώσιμα και δεν θα διαρκέσουν περισσότερο από μερικές δεσμεύσεις, αλλά απλά τα πετάτε και μαζεύετε περισσότερα. Εάν τύχει να βρεθείτε άοπλοι, τότε μπορείτε απλά να χτυπήσετε τους εχθρούς στο πρόσωπο. Πρέπει να είστε βαρύς χτυπητής, καθώς οι εχθροί κατεβαίνουν τόσο γρήγορα από το δεξί σας γάντζο όσο από ένα κυνηγετικό όπλο στο πρόσωπο.

Οι χειροβομβίδες και οι νάρκες μπορούν επίσης να τις αρπάξουν από κρύπτες όπλων, μαζί με τα προαναφερθέντα droid. Τα droids είναι ένα πραγματικό highlight του gunplay για μένα. Μου αρέσει να τα βγάζω από τη θήκη στο στήθος μου και να τα πετάω μπροστά μου, μετά να τα βλέπω να ανάβουν και να με περικυκλώνουν καθώς ετοιμαζόμαστε να πάμε στον πόλεμο. Εάν είναι κατεστραμμένα, μπορείτε να τα επισκευάσετε με το εργαλείο All-Kit.

Το εργαλείο All-Kit είναι μια εξαιρετική προσθήκη και θα το χρησιμοποιείτε συχνά ως δυναμόκλειδο, για κοπή με σύντηξη ή ως ζάπερ για την ανάφλεξη ηλεκτρικής ενέργειας. Με αυτό, μπορείτε να σπάσετε σε κρυφές μνήμες και κιβώτια, τα οποία στη συνέχεια θα απαιτήσουν κάποια απλή επίλυση γρίφων για να ξεκλειδώσετε. Θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο το Half-Life Alyx χειρίζεται τις κρυφές μνήμες, και παρόλο που δεν είναι δύσκολο, εξακολουθεί να είναι αρκετά ικανοποιητικό στην εκτέλεση.

Το μενού του παιχνιδιού είναι επίσης καλοφτιαγμένο. Έχετε ένα ημερολόγιο που σας δίνει πληροφορίες για χαρακτήρες, πλάσματα, αντικείμενα και όπλα που έχετε βρει και μια συσκευή στον καρπό σας που σας επιτρέπει να σαρώνετε αντικείμενα στον κόσμο, να εντοπίζετε τους στόχους σας και να επικοινωνείτε με τον Mubo, τον εργοδότη σας, του οποίου το πλοίο ήταν που κατέστρεψαν οι Guavians.

Αν ποτέ κολλήσετε στο τι να κάνετε, μπορείτε να μετακινηθείτε στους στόχους της αποστολής σας για να το υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ή ακόμα και απλώς να τηλεμεταφερθείτε πίσω στο μπαρ του Seezelsak. Το παιχνίδι είναι αρκετά απλό όμως. Τα επίπεδα είναι αρκετά γραμμικά και απλά παλεύετε μέσα από αυτά, συλλέγοντας ανταλλακτικά, νομίσματα και συστατικά καθώς προχωράτε.

Μια μοναδική αποστολή σας κάνει να ζήσετε μια από τις ιστορίες του Seezelsak, ανταλλάσσοντας τα όπλα σας με ένα φωτόσπαθο και άλλες δυνάμεις . Είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή ρυθμού και ένα ωραίο μπόνους που συνοδεύει την κύρια αποστολή. Συνολικά, βρήκα τη μάχη σταθερή, και μάλιστα συναρπαστική εν μέρει, η τεχνητή νοημοσύνη αν και δεν είναι πάντα τρομερά φωτεινή, τουλάχιστον θα κρυφτεί πίσω από το κάλυμμα και θα τρέξει μακριά αν πληγωθεί.

Όσον αφορά τη δυνατότητα αναπαραγωγής του παιχνιδιού, υπάρχουν πολλά να αγαπήσετε εδώ. Είναι κρίμα που όλα τελείωσαν αρκετά γρήγορα καθώς από όλες τις άλλες απόψεις αισθάνομαι ότι αυτό είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό παιχνίδι στο Oculus Quest, ίσως το καλύτερο που έχω παίξει στην πλατφόρμα μέχρι στιγμής.

Ρυθμίσεις άνεσης, δυσκολία, προσαρμογή

 Αυτό το παιχνίδι είναι πολύ πιο μπροστά από το πακέτο όταν πρόκειται να επιτρέψει στον παίκτη να προσαρμόσει την εμπειρία του παιχνιδιού όπως θέλει. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ τηλεμεταφοράς ή ομαλής μετακίνησης. Προσαρμόστε την ταχύτητα τρεξίματός σας, αλλάξτε την αύξηση της στροφής και ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τα εφέ κουνήματος οθόνης. Δεν ένιωσα ναυτία παίζοντας στο Quest 2, αλλά δεν είμαι σίγουρος πόσο ομαλή είναι στο Quest 1, καθώς δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω. Άλλες ρυθμίσεις άνεσης περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να αλλάζετε το ύψος σας, να επιλέγετε αυτοκόλλητα όπλα ή να σας αφήνουν να τα κρατάτε, ακόμη και να αυξάνετε ή να χαμηλώνετε το ύψος της θήκης αποθέματός σας σε περίπτωση που μπει εμπόδιο.

Υπάρχουν τρία επίπεδα δυσκολίας και μπορείτε να προσαρμόσετε στο παιχνίδι. Το εύκολο επίπεδο σάς δίνει πολλή υγεία, ενώ το δύσκολο είναι πέρα ​​από το τρέχον επίπεδο δεξιοτήτων μου. Σε αντίθεση με τα παιχνίδια Vader Immortal, θα βαθμολογούσα αυτό το παιχνίδι ως αρκετά επαναλαμβανόμενο. Τώρα ολοκλήρωσα το παιχνίδι και σίγουρα μπορώ να δω τον εαυτό μου να το περνάει ξανά και να προσπαθεί να το νικήσει σκληρά. Σε αντίθεση με τα παιχνίδια Immortal, δεν υπάρχει αντίστοιχο dojo, αν και μπορείτε να επαναλάβετε την αποστολή μίνι-παιχνιδιών φωτόσπαθου όσο συχνά θέλετε.

Δυνατότητα ενεργού φυσικής κατάστασης

(Συνήθως, όταν εξετάζουμε ένα παιχνίδι που εστιάζει στη φυσική κατάσταση, χρησιμοποιούμε ένα συγκεκριμένο πρότυπο και τεστ παιχνιδιού με συσκευή παρακολούθησης καρδιακών παλμών. Για ολοκληρωμένα παιχνίδια που μπορεί να περιλαμβάνουν ανάπτυξη ιστορίας, επίλυση παζλ, εξερεύνηση και συνομιλίες χαρακτήρων, μια τέτοια προσέγγιση δεν είναι δυνατή επομένως, κατά την ανασκόπηση των κυκλοφοριών παιχνιδιών που έχουν ενεργά στοιχεία, είναι κατάλληλη μια πιο περιγραφική και γενικευμένη επισκόπηση.) Συνολικά το Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge είναι αυτό που θα ονομάζαμε παιχνίδι LISS (χαμηλής έντασης σταθερής κατάστασης). Υπάρχουν πολλές περικοπές, αλληλεπιδράσεις χαρακτήρων και ανάγνωση μενού όπου δεν θα κάνετε πολλά περισσότερα από το να στέκεστε και να δείχνετε, αλλά όταν η μάχη ξεκινά, μπορεί να γίνει αρκετά ταραχώδης.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το παιχνίδι σωματικά

Το παιχνίδι διαθέτει πλήθος βράχων, κιβωτίων και αντικειμένων για να πέσετε από κάτω και να κρυφτείτε από τα εχθρικά πυρά. Χρησιμοποιήστε αυτές τις ευκαιρίες για να καθίσετε οκλαδόν και να δουλέψετε τους τετρακέφαλους μύες σας. Νίκησε τους αντιπάλους σου! Πλησιάστε αρκετά και μπορείτε να στείλετε τους κακούς χτυπώντας τους με μπουνιά στο πρόσωπο. Πετάξτε με δύναμη, αλλά κρατήστε τον κηδεμόνα σας ενεργοποιημένο για να μην σπάσετε αντικείμενα έξω από τον χώρο του παιχνιδιού σας!

Παίξτε σκληρά! Όσο πιο σκληρή είναι η δυσκολία, τόσο λιγότερη ζημιά μπορείς να κάνεις, που σημαίνει ότι αναγκάζεσαι να παίξεις αμυντικά και να αποφύγεις τις σφαίρες και τα λέιζερ. Αυτό θα απαιτήσει από εσάς να ξαπλώνετε πιο συχνά από το δρόμο των εχθρικών πυρών.

Φορέστε ένα σακίδιο πλάτης! Καθώς μέρος της δουλειάς σας είναι να συλλέγετε εξαρτήματα droid, χαλασμένο εξοπλισμό και συστατικά του κόσμου, φορώντας ένα βαρύ γιλέκο ή σακίδιο γεμάτο βιβλία μπορεί να σας βοηθήσει να παίξετε ρόλους και να αυξήσετε την αντίσταση σε αυτά τα squats! Slaughter Demlins! Οι Demlins είναι άσχημα άγρια ​​πλάσματα που κατοικούν σε σπήλαια, που αποτελούν τον κύριο αντίπαλο σας κατά τη διάρκεια της ενότητας διηγημάτων όπου κατοικείτε στον χαρακτήρα του ασκούμενου Padawan Jedi Ady Sun’Zee. Χειριστείτε το φωτόσπαθό σας με μανία και κόψτε όσο περισσότερα από αυτά μπορείτε.

Περίληψη

 Βαθμολογία παιχνιδιού 8,5/10 – Βαθμολογία φυσικής δραστηριότητας – 6,5/10.

Το Star Wars: Tales From the Galaxy’s Edge είναι μια φανταστική αρχή για μια νέα σειρά Star Wars στο Quest. Τα γραφικά είναι φανταστικά για κινητά ακουστικά και η μηχανική μάχης και παιχνιδιού ξεπερνά πολλούς τίτλους PCVR που έχω παίξει. Δεν είναι το πιο ενεργό σωματικά παιχνίδι εκεί έξω, αν και η μάχη με φωτόσπαθο σημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει τον καρδιακό σου ρυθμό. Είναι επίσης αρκετά διασκεδαστικό που το έπαιζα μέχρι να τελειώσει η μπαταρία μου. Είναι λίγο πιο σύντομο από όσο θα ήθελα, αλλά μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική προσφορά από οποιαδήποτε από τις σειρές παιχνιδιών Vadar Immortal.

Αν είστε φαν του Star Wars και έχετε ένα Quest 2, τότε θα σας αρέσει αυτό. Πραγματικά μοιάζει και τρέχει σαν παιχνίδι PC VR. Μπορείτε να πείτε ότι καταβλήθηκε πολλή προσπάθεια για τον τίτλο, που αποδεικνύεται έμπρακτα από το γεγονός ότι ο Anthony Daniels και ο Frank Oz, επανέλαβαν ρόλους από τις ταινίες για να φωνάξουν τους C-3PO και Yoda αντίστοιχα. Εάν είστε αρκετά τυχεροί να επισκεφτείτε ποτέ το θεματικό πάρκο της πραγματικής ζωής, θα μπορείτε να επισκεφθείτε το Black Spire Outpost πραγματικά και να εκτιμήσετε περισσότερο αυτό και τους κατοίκους του.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

VR Games Logo Transparent

2022 @ VRGAME.GR – All Right Reserved.