Home All VRGames Η Mattel κάνει το παιχνίδι της στο Metaverse

Η Mattel κάνει το παιχνίδι της στο Metaverse

Η διάσημη εταιρεία παιχνιδιών θα μετατρέψει τους εμβληματικούς της χαρακτήρες σε avatars

by siaxrasmichalis
43 views

Οι ενήλικες της γενιάς Millennials και Gen X μπορεί να έχουν όμορφες αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία σε μια περασμένη εποχή, κάνοντας αγώνες με μικροσκοπικά μεταλλικά αυτοκινητάκια Hot Wheels, ή τοποθετώντας κούκλες American Girl στο παιδικό τραπέζι του τσαγιού ενώ μαγείρευαν το μεσημεριανό γεύμα σε μια παιδική κουζίνα Fisher-Price. Αλλά τα παιδιά τους θα έχουν διαφορετικές αναμνήσεις.

Τα σημερινά 12χρονα παιδιά μπορεί να έχουν ακόμα Hot Wheels, αλλά τα οδηγούν σε προσομοιωμένες οροσειρές κάπου στον κόσμο, ενώ τα American Girls που επιστρατεύουν για να πολεμήσουν πλήθη πλασμάτων της ζούγκλας γίνονται σε εικονική περιβάλλον. Αυτό είναι δυνατό με τη δύναμη της φαντασίας και με μια νέα συνεργασία μεταξύ της παλαιού τύπου παιχνιδοποιίας Mattel και της Cryptoys μιας πλατφόρμας για NFT.

Μέσω αυτής της συνεργασίας μερικά από τα πιο αγαπημένα δημιουργήματα της Mattel, που περιλαμβάνουν τους ιστορικούς ήρωες των Hot Wheels, American Girl, Thomas the Tank Engine, Polly Pocket, Barbie και Masters of the Universe, θα μεταμορφωθούν σε avatars με δυνατότητα αναπαραγωγής στην πλατφόρμα Cryptoys. Τα avatars θα πωληθούν ως NFT και θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο “metaverse” της Cryptoys.

Η πλατφόρμα Cryptoys, που έχει κατασκευαστεί από τα OnChain Studios, είναι τοποθετημένη στην blockchain Flow, η οποία επιτρέπει στα NFT να κινούνται σε μια σειρά μίνι παιχνιδιών τηλεφώνου, tablet ή επιτραπέζιου υπολογιστή. Σκεφτείτε το ως το Zynga του Web3, όπου έχετε τα δικαιώματα δημιουργού να εισαγάγετε τα δικά σας προσαρμοσμένα skins — και τελικά τους δικούς σας κανόνες, κωδικοποιώντας πρωτότυπα παιχνίδια μέσω υποδομής blockchain ανοιχτού κώδικα.

ο ιδρυτής της πλατφόρμας Will Weinraub λέει ότι δεν φτιάχνουν την έκδοση Web3 του Warcraft. Αυτά τα εκτεταμένα, καθηλωτικά παιχνίδια χρειάζονται χρόνια για να σχεδιαστούν και μπορεί να έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλα οικονομικά και τεχνολογικά εμπόδια. Αλλά η εταιρεία μαζί με τη Mattel βρίσκονται σε μια αποστολή να ανακαλύψουν το «μέλλον των παιχνιδιών». Τον περασμένο Ιούνιο, η Mattel έγινε ο πρώτη κατασκευάστρια παιχνιδιών που έκανε ένα NFT και τον Νοέμβριο κυκλοφόρησε μια συλλογή Hot Wheels που εξαντλήθηκε μέσα σε μια ώρα, ακολουθούμενη από κοινή πτώση μεταξύ της Barbie και του πολυτελούς οίκου μόδας Balmain. Είναι πλέον η πρώτη εταιρεία παιχνιδιών που συνεργάζεται με την Cryptoys.

Ο πρόεδρος της Mattel, Richard Dickson, είπε ότι θέλουν  να είναι στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης των παιχνιδιών τόσο στον φυσικό όσο και στον ψηφιακό κόσμο. Οι εξελίξεις τούς οδηγούν εκεί που βρίσκεται ο καταναλωτής και αυτό περιλαμβάνει το metaverse και τα NFTs. Με άλλα λόγια, αντί να αγοράσουν μια φιγούρα δράσης $50 για να παίξουν στην κρεβατοκάμαρά τους, τα παιδιά μπορεί να αγοράσουν ένα NFT $50 για να παίξουν ως avatar σε ένα εικονικό σύμπαν.  Ο πλανήτης των avatar Ο ιδρυτής της Cryptoys Weinraub περιγράφει το Cryptoys ως το Nintendo που είναι εγγενές του Web3, όπου η πλατφόρμα είναι η κονσόλα και τα avatarς είναι οι κασέτες, το καθένα από τα οποία ξεκλειδώνει ένα μοναδικό σύνολο παιχνιδιών για συγκεκριμένους χαρακτήρες.

Αυτά τα avatars της επόμενης γενιάς απέχουν πολύ από το να είναι στατικά. Η Cryptoys χρησιμοποιεί μια ομάδα τεχνητής νοημοσύνης που θα αναπτύξει τον εγκέφαλό του NFT σας με την πάροδο του χρόνου, εμπλουτίζοντάς τον με δεξιότητες που έχετε μάθει καθώς αλληλεπιδράτε μαζί του—όπως ένα Neopet, με το οποίο μπορείτε να κάνετε όλο και πιο εξελιγμένες συνομιλίες. Στον κόσμο του παιχνιδιού, το NFT σας θα μπορούσε να μεταμορφωθεί από αρχάριος σε σούπερ στρατιώτη.  Προς το παρόν, η Cryptoys επικεντρώνεται στην κυκλοφορία, η οποία έρχεται στα τέλη του καλοκαιριού, ακολουθούμενη από πολλές άλλες συνεργασίες αδειοδότησης.

Θα ρίξει επίσης NFT για μια χούφτα πρωτότυπων χαρακτήρων -μια γάτα, ένα corgi και ένα panda- τους οποίους ο ιστότοπός της απεικονίζει σε σενάρια που απαιτούν εργαστηριακό παλτό και γυαλιά, και ζευγάρι rollerblades, ένα κράνος αεροπόρου και ένα καράτε gi. Η φύση των παιχνιδιών που σχεδιάστηκαν για τη Mattel δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί αλλά θεωρείται ότι θα είναι παρόμοια με τα κλασικά παιχνίδια στον ιστό: arcade-style, carnival-style, puzzles και infinity-runners. Και παρά τη φήμη της Mattel ότι τα παιχνίδια της είναι φιλικά προς τα νήπια, η Cryptoys θα ξεκινήσει με περιορισμούς στα 18+ αλλά τελικά θα τα προσφέρει σε ανηλίκους κατόπιν γονικού ελέγχου. Με την ορμή των NFT «εικόνων προφίλ» με την οποία πωλούνται από τις αρχές του 2021, οι χαρακτήρες metaverse φαίνονται σαν ένα προφανές επόμενο βήμα.

Ωστόσο τα διαδραστικά NFT έχουν ένα εντελώς νέο επίπεδο πολυπλοκότητας—χτίζονται σε μηχανές παιχνιδιών όπως το Unity ή το Unreal, χρειάζονται καλλιτέχνες για τη μοντελοποίηση 3D, καλλιτέχνες υφής, επομένως υπάρχουν πολλά επίπεδα στη διαδικασία. Η πρόοδος παρεμποδίζεται περαιτέρω από το γεγονός ότι η σοβαρή κοινότητα των παικτών έχει αρνηθεί σθεναρά να αγκαλιάσει τα NFT, με τις επιδρομές κρυπτογράφησης από μεγάλα στούντιο όπως η Electronic Arts και η Ubisoft να συναντούν έντονες αντιδράσεις από τους θαυμαστές. Αλλά τώρα, προβλέπει o Weinraub, μια νέα έκρηξη έρχεται, η οποία θα μπορούσε να απογειώσει την κρυπτογράφηση από την τρέχουσα αγορά της στην επόμενη ανοδική της πορεία. Απλώς χρειάζεται λίγος χρόνος.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

VR Games Logo Transparent

2022 @ VRGAME.GR – All Right Reserved.