Home All VRGames ASTRO BOT: Αποστολή Διάσωσης

ASTRO BOT: Αποστολή Διάσωσης

Το Astro Bot: Rescue Mission αξίζει χειροκροτήματα για το πόσο διασκεδαστικό είναι το παιχνίδι

by siaxrasmichalis
105 views
Ανασκόπηση

Ένα από τα πρώτα πράγματα που δοκίμασα όταν πρωτοπήρα το PlayStation VR ακουστικό μου ήταν το Playroom VR, η μικρή συλλογή mini-games από το Japan Studio της Sony που έδειχνε πόσο ικανοποιητικό ήταν το υλικό . Ήταν πολύ διασκεδαστικό και είχε αρκετές ιδιόρρυθμες εμπειρίες, αλλά αυτό που ξεχώρισε περισσότερο ήταν το «Robot Rescue» – ένα λαμπρό πρόγραμμα πλατφόρμας τρίτου προσώπου που σε έκανε να οδηγείς ένα μικρό ρομπότ σε μια μικροσκοπική περιπέτεια για να σώσεις τους φίλους του. Ήταν μια σύντομη εμπειρία που δεν κράτησε περισσότερο από δέκα λεπτά, αλλά έδειξε ότι η εικονική πραγματικότητα δεν έπρεπε να αφορά πρωτίστως τίτλους δράσης πρώτου προσώπου, αλλά μπορούσε επίσης να κάνει κάτι διασκεδαστικό και γοητευτικό με πράγματα όπως τα platformers.

Λοιπόν, φαίνεται ότι η Sony ήταν ικανοποιημένη με αυτή την ιδέα, γιατί τώρα κυκλοφόρησε ένα πλήρες παιχνίδι βασισμένο σε εκείνο που ονομάζεται Astro Bot: Rescue Mission. Βασικά, παίρνει το μίνι-παιχνίδι που βρίσκεται στο PlayRoom VR και επεκτείνεται σε αυτό με περισσότερα επίπεδα, περισσότερες δυνατότητες και περισσότερα περιβάλλοντα για εξερεύνηση, και τυχαίνει να είναι εκπληκτικό.

Το Astro Bot: Rescue Mission σάς στέλνει σε πέντε πολύχρωμους κόσμους που ο καθένας προσφέρει κάτι εντελώς διαφορετικό, με σκοτεινές σπηλιές και φωτισμένες στέγες που ενώνονται με εξωτικές ζούγκλες και υπέροχες παραλίες. Υπάρχουν πολλά να δείτε σε καθένα από αυτά τα επίπεδα επίσης, με το καθένα γεμάτο με γρίφους πλατφόρμας για επίλυση και εχθρούς για να νικήσετε. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη γκάμα συλλεκτικών ειδών που μπορείτε να δοκιμάσετε και να βρείτε, με τους φίλους σας ρομπότ (εκ των οποίων υπάρχουν οκτώ σε κάθε επίπεδο), νομίσματα και χαμαιλέοντες που συνδυάζονται με το περιβάλλον (και επίσης ξεκλειδώνουν πρόσθετα επίπεδα πρόκλησης) καλά κρυμμένα σε κάθε επίπεδο.

Ο έλεγχος του ίδιου του Astro Bot είναι αρκετά εύκολος, με πράγματα όπως το άλμα, η ολίσθηση και η μάχη να ανατίθενται στα κουμπιά προσώπου του ελεγκτή Dual-Shock. Το Astro Bot: Η αποστολή διάσωσης δεν περιπλέκει ποτέ τα πράγματα τόσο πολύ όσον αφορά τα χειριστήρια του Astro Bot, οπότε θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας αμέσως αν έχετε παίξει οποιοδήποτε άλλο 3D platformer τα τελευταία είκοσι μονό χρόνια.

Φυσικά, το Astro Bot: Rescue Mission δεν είναι μόνο το τυπικό σας 3D platformer, αλλά αντίθετα αυτό που χρησιμοποιεί την εικονική πραγματικότητα – εδώ είναι που το παιχνίδι λάμπει πραγματικά. Δείτε, ενώ το Astro Bot αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, εναπόκειται στον παίκτη και το χειριστήριο Dual-Shock (το οποίο έχει φυσική παρουσία σε όλο το παιχνίδι) να διασφαλίσουν ότι η περιπέτεια του Astro Bot θα κυλήσει ομαλά και ότι μπορεί πάντα να φτάσει τον στόχο του. Θα είστε αυτός που θα ελέγχει τα πολλά gadget του με το γιγαντιαίο πλωτό χειριστήριό σας, όπως ένα γάντζο για να μετακινήσετε τα πράγματα στο περιβάλλον ή να δημιουργήσετε ένα αυτοσχέδιο σχοινί για να κινείται το Astro Bot, τα shurikens που μπορούν να εξαφανίσουν ενοχλητικούς εχθρούς που είναι απρόσιτα, ή ακόμα και το κανόνι νερού που μπορεί να σβήσει φωτιές και να ανοίξει μονοπάτια. Αυτές είναι όλες απλές λειτουργίες που είναι εύκολο να τις χειριστείς, αλλά διασφαλίζουν ότι το Astro Bot: Rescue Mission δεν γίνεται ποτέ βαρετό και ότι κάνεις πάντα κάτι διαφορετικό. Ανακατέψτε το με τον έλεγχο του ίδιου του Astro Bot και θα ανακαλύψετε τον εαυτό σας να διασκεδάζει κατακτώντας τις πολλές προκλήσεις της περιπέτειας.

Μερικές από τις ξεχωριστές στιγμές του παιχνιδιού έρχονται με τις μάχες των αφεντικών, οι οποίες δεν φαίνονται μόνο εντυπωσιακές στην εικονική πραγματικότητα, αλλά και ωθούν όλες τις ικανότητές σας στα άκρα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τόσο τα gadget σας όσο και τις μαχητικές ικανότητες του Astro Bot για να τα απομακρύνετε, ενώ ταυτόχρονα θα καταλάβετε τα μοτίβα επίθεσης και θα επιλύσετε τα αδύναμα σημεία τους. Μην με παρεξηγήσετε , ποτέ δεν είναι τόσο απαιτητικές, αλλά πάντα δημιουργούν ευχάριστες συναντήσεις. Αξίζει πιθανώς να αναφέρουμε ότι το Astro Bot: Rescue Mission δεν είναι επίσης ένα προκλητικό παιχνίδι εκτός αυτών των συναντήσεων με το αφεντικό, καθώς το παιχνίδι όχι μόνο προσφέρει μικρή αντίσταση όσον αφορά τους εχθρούς, αλλά δίνει επίσης στον παίκτη πολλά σημεία ελέγχου για να επιστρέψει εάν βρίσκουν τον εαυτό τους να αποτυγχάνει συνεχώς.

Το Astro Bot: Rescue Mission αξίζει χειροκροτήματα για το πόσο διασκεδαστικό είναι το παιχνίδι, αν και είναι η συμπερίληψη της εικονικής πραγματικότητας που το καθιστά το πλήρες πακέτο. Θα νιώσετε πραγματικά σαν να συμμετάσχετε στον Astro Bot στην περιπέτειά του καθώς κάθε εκπληκτικό περιβάλλον σας περιβάλλει, ο μικρός ήρωας θα αφιερώσει τόσο χρόνο τρέχοντας γύρω, πάνω και κάτω από εσάς όσο ακριβώς μπροστά σας, και αισθάνεται πραγματικά σαν να είσαι τυλιγμένος μέσα σε κάθε τοποθεσία. Θα πρέπει να κινείτε πολύ το κεφάλι σας (και μερικές φορές ολόκληρο το σώμα σας) αν θέλετε να συνεχίσετε με όλη τη δράση, αν και είναι κάτι που θα ενθαρρύνω αν θέλετε να δείτε όλα όσα έχει να προσφέρει κάθε επίπεδο. Τα συλλεκτικά είναι καλά κρυμμένα και θα απαιτήσουν λίγη αναζήτηση σε κάθε γωνιά αν θέλετε να τα βρείτε όλα.

Απλώς είναι τόσο εντυπωσιακό να βλέπεις τα πάντα να γίνονται ακριβώς μπροστά σου. Ανέκαθεν ήμουν λάτρης των τριτοπρόσωπων τίτλων στην εικονική πραγματικότητα, αλλά τα φανταστικά γραφικά (σοβαρά, το Astro Bot: Rescue Mission είναι ένα πολύ όμορφο παιχνίδι) και η γοητευτική δράση που διαδραματίζεται δημιούργησαν μια ιδιαίτερη εμπειρία που με κράτησε κολλημένο από την αρχή μέχρι το τέλος. Μην ξεχνάτε ωστόσο, ότι το να είστε εκεί στη δράση έχει τις συνέπειές του – μπορείτε να περιμένετε από τους εχθρούς όχι μόνο να σας επιτεθούν, αλλά και να προσπαθήσουν να μπλοκάρουν το όραμά σας. Ευτυχώς, δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα λύσει μια γρήγορη κεφαλιά (σοβαρά) ή κάποια βοήθεια από το Astro Bot.

Θα χρειαστούν περίπου τέσσερις ώρες για να περάσετε από την κύρια καμπάνια του Astro Bot: Rescue Mission, επομένως δεν είναι η μεγαλύτερη από τις περιπέτειες πλατφόρμας εκεί έξω. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να αξιοποιήσετε περισσότερο το παιχνίδι, με τα προαναφερθέντα επίπεδα πρόκλησης και τα αμέτρητα συλλεκτικά αντικείμενα (τα οποία είναι πραγματικά διασκεδαστικά να τα βρεις) να προσφέρουν έναν καλό τρόπο να βυθιστείς περισσότερες ώρες μέσα. Υπάρχει ακόμη και ένα grabber μίνι-παιχνίδι για να ξοδέψετε τα νομίσματά σας που σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε ορισμένα μοντέλα εντός παιχνιδιού, ενώ μπορείτε να επισκεφτείτε το διαστημόπλοιό σας για λίγη διασκέδαση και στα ενδιάμεσα επίπεδα. Μπορεί να μην είναι απαραίτητα το πιο συναρπαστικό παιχνίδι που θα παίξετε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλά να κάνετε.

Περίληψη

Το Astro Bot: Rescue Mission δεν είναι μόνο ένα από τα καλύτερα platformer που είναι διαθέσιμα στο PlayStation VR αυτή τη στιγμή, αλλά και μια από τις πιο αγαπημένες και διασκεδαστικές εμπειρίες πλατφόρμας που έχω παίξει σε όλες τις κονσόλες εδώ και αρκετό καιρό. Είναι γεμάτο από προσεγμένες και γοητευτικές ιδέες που διατηρούσαν συνεχώς το χαμόγελο στα χείλη μου, ενώ συνεργάζομαι με την Astro Bot για να κατακτήσω τις προκλήσεις κάθε επικίνδυνου κόσμου απλά δεν σταματά ποτέ να είναι ευχάριστο.

Είναι ένοχο ότι είναι λίγο πολύ εύκολο μερικές φορές, αλλά ο πλούτος των συλλεκτικών αντικειμένων και τα περίεργα πρόσθετα που διαθέτει το παιχνίδι διασφαλίζουν ότι θα απολαύσετε πολλές ώρες διασκέδασης από αυτό. Το Astro Bot: Rescue Mission δείχνει ότι η Sony είναι πλήρως αφοσιωμένη στο να φέρει ολοκληρωμένους και πανίσχυρους απολαυστικούς τίτλους στο PlayStation VR και είναι μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες της μέχρι στιγμής. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θέλω να  δω τι θα κάνουν στη συνέχεια και ελπίζω ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που θα δούμε το Astro Bot στα ακουστικά μας…

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

VR Games Logo Transparent

2022 @ VRGAME.GR – All Right Reserved.