Home All VRGames Κωδικό όνομα: Urban Legends

Κωδικό όνομα: Urban Legends

Η Niantic ωθεί τα παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας 5G με την προσεχή κυκλοφορία

by siaxrasmichalis
54 views

Το “Κωδικό όνομα: Urban Legends” έχει να κάνει με τα τέρατα — με εξαιρετικά χαμηλό λανθάνοντα χρόνο και πολλούς φίλους.

Η Niantic αναζωογόνησε μόνη της το ενδιαφέρον για τα παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας (AR) με την κυκλοφορία του Pokémon Go τον Ιούλιο του 2016. Το παιχνίδι εκτοξεύτηκε στα ύψη στην κορυφή των charts των καταστημάτων εφαρμογών. Είχε ληφθεί περισσότερες από 500 εκατομμύρια φορές μέχρι το τέλος του 2016. Για να μην αναφέρουμε τον τρόπο που οδήγησε τους παίκτες στον κρύο, σκοτεινό κόσμο για να τους εντοπίσουν και να τους πιάσουν όλους.

Τώρα ο προγραμματιστής είναι έτοιμος να χαράξει μια διαδρομή για ακόμα πιο εντυπωσιακές εμπειρίες AR με τον επερχόμενο τίτλο Codename: Urban Legends. Μας δόθηκε επιτέλους μια ματιά στο τι μας επιφυλάσσει το παιχνίδι για κινητά — και φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά για τα οποία πρέπει να είμαστε ενθουσιασμένοι.

Κωδικό όνομα: Το Urban Legends είναι, όπως το Pokémon Go, τα πάντα για φανταστικά θηρία. Αυτοί δεν είναι φιλικοί μαχητές, ωστόσο – είναι έξω για να σκοτώσουν. Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε διάφορους τύπους μαγείας, όπως βολίδες και παγωμένα βλήματα, για να τους νικήσετε μαζί με τους φίλους και τους γείτονές σας.

Εκτός από χαοτική και διασκεδαστική, η Niantic χρησιμοποιεί επίσης το παιχνίδι για να επιδείξει τη δύναμη του 5G για να διατηρήσει ομαλή την εμπειρία AR για πολλούς παίκτες. Η εταιρεία λέει ότι, με τις ταχύτητες του 5G πίσω από αυτό, το νέο παιχνίδι μπορεί να χειριστεί έως και 10 φορές περισσότερους ταυτόχρονους παίκτες από ό,τι στο 4G.

PLANET-WIDE AR — Οι στόχοι της Niantic έχουν επεκταθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία εξακολουθεί να προσπαθεί να δημιουργήσει συναρπαστικές εμπειρίες για τους καταναλωτές, αλλά η Niantic επενδύει επίσης πολλά στην τεχνολογία backend που είναι απαραίτητη για την ανοδική εξέλιξη αυτών των εμπειριών.

Κωδικό όνομα: Το Urban Legends είναι η πρώτη σημαντική δοκιμή αυτού που η Niantic αποκαλεί «πλατφόρμα AR σε κλίμακα πλανήτη». Είναι η βασική τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του Pokémon Go, αλλά πολύ, πολύ μεγαλύτερη.

Η Niantic συνεργάστηκε με μεγάλα δίκτυα 5G, όπως η Verizon και η Deutsche Telekom, για να δοκιμάσει την πλατφόρμα της στα άκρα. Μέχρι στιγμής η Niantic έχει διαπιστώσει ότι το 5G βελτιώνει τον λανθάνοντα χρόνο παιχνιδιού 10 φορές, ενώ επιτρέπει επίσης 10 φορές περισσότερους ταυτόχρονους παίκτες. Η εταιρεία υπόσχεται ότι το 5G θα μειώσει τελικά την αποστράγγιση της μπαταρίας, το οποίο αποτελεί εδώ και καιρό ένα πρόβλημα με τα παιχνίδια AR.

GLASSES INCOMING, TOO— Κωδική ονομασία: Το Urban Legends είναι μόνο η αρχή των τρεχόντων αναπτυξιακών έργων της Niantic. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα μια εκτεταμένη συνεργασία με τη Nintendo για τη δημιουργία παιχνιδιών AR, το πρώτο από τα οποία θα βασίζεται στο δημοφιλές franchise Pikmin.

Και η Niantic δεν σταματά ούτε στο λογισμικό. Ο διευθύνων σύμβουλος John Hanke πείραξε ένα ζευγάρι έξυπνα γυαλιά Niantic στο Twitter αυτή την εβδομάδα μαζί με ένα κρυπτικό μήνυμα για την «πρόοδο». Ωστόσο, μπορεί να περάσουν μερικά χρόνια μέχρι να μπορέσουν οι καταναλωτές να τα αγοράσουν.

Συνολικά, η Niantic τοποθετείται πραγματικά ως ένας ισχυρός παίκτης στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών και, κυρίως, στην ταχεία επέκταση της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας που εστιάζεται στα παιχνίδια.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

VR Games Logo Transparent

2022 @ VRGAME.GR – All Right Reserved.